Figure Styling 

 Weet jij al wat jouw body shape is?

Hoewel niemand precies hetzelfde lichaam heeft, zijn er wel een paar basis kenmerken die ervoor zorgen dat je ongeveer kan benoemen wat voor een soort lichaam je hebt. Deze kenmerken hebben ook niet zo veel met vet te maken, ze zijn namelijk gebaseerd op jouw bottenstructuur. Vaak zul je niet in maar één categorie vallen, dus limiteer jezelf niet tot één figuur! De sleutel is om te weten welke lichaamsdelen in welke categorie passen en hoe je deze kan gebruiken. Neem het voor wat het moet zijn: een grove gids en een startpunt voor jouw styling avontuur! 

 Waarom is het weten van jouw figuur zo belangrijk? 

Iedereen houdt van gebalanceerde objecten en beelden. Het brengt rust en is lekker voor je oog. Door een balans in je lichaam te creëren zullen je outfits ook visueel beter tot hun recht komen. Of je nou een peer of een appel bent; balance is key! 

Door jouw eigen figuur te kennen weet je wat goed voor jou werkt. Zo weet je bijvoorbeeld of je een broek met een hoge taille of juist met een lagere taille moet pakken om jouw beste delen te benadrukken. Dit is dus een geweldige manier op mode te gebruiken. Door de juiste pasvormen kan je de mooiste delen van je lichaam benadrukken, waarbij je ook andere gewenste delen kan maskeren. 

Door bewust naar de juiste kleuren en pasvormen te kijken zorgt je ervoor dat je niet roekeloos items gaat kopen in de hoop dat er een pareltje tussen zit, om vervolgens teleurgesteld uit te komen. Je gaat de kledingstukken passen, bestuderen en wanneer ze de perfecte fit zijn; er van houden. Het is dus de beste manier om tijd, geld en overconsumptie te besparen! 

   Zo bepaal je jouw body shape(

De meest betrouwbare manier om jouw body shape te bepalen is om deze te meten. Het gaat hierbij niet perse om de centimeters, maar juist om de verhoudingen van jouw lichaam. Zo heb je ook altijd je maten klaar voor mogelijke aankopen die je online doet, dus pak de meetlint en meten maar! 

Hou je armen goed bij je zij. De meetlint moet goed tegen het lichaam aan zitten, maar zorg ervoor dat je hem niet te strak trekt. Alleen zo krijg je de juiste maten. 

 Zo meet je de volgende gedeeltes van je lichaam:de Body Shapes

Hieronder zie je de vier verschillende body shapes. Welke bodyshape denk je dat het beste bij jou past?Styled by us, for you

Een professionele stylist stelt gratis circa 3 outfits voor je samen op basis van jouw wensen.  Kom gezellig bij ons langs in de boetiek in Rotterdam voor een  style sessie of laat jouw outfits  thuis bezorgen in een style box.  Jij betaalt alleen voor de kledingstukken die je uiteindelijk wilt houden1!
1. Bij een stijlsessie in de winkel worden nooit kosten gerekend. Bij het bestellen van een online stylebox worden administratiekosten ( EUR 25) alleen vergoed bij een aankoopbedrag van min. EUR 69,95

Naar de stylecheck

© Copyright 2024 - Unconventional Wardrobe B.V.